LILY-BALOU - Nieuw merk bij Retro Verso

Dit voorjaar verwelkomen we Lily-Balou in de winkel en webshop van Retro Verso. Met deze blogpost wil ik je graag laten kennismaken met ons nieuw merk.

Het Belgische label Lily-Balou werd door ontwerpster Anne De Smedt voor het eerst gelanceerd in 2011. Kleurrijk, duurzaam, makkelijk in onderhoud en een hoog draagcomfort; dat zijn de sleutelwoorden waarvoor Lily-Balou staat. De collectie wordt geproduceerd door GOTS gecertificeerde producenten. Het GOTS-label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. En zo heeft Retro Verso er opnieuw een duurzaam merk bij! 

Lily-Balou Dames Kleding Collectie

ECOVERO VISCOSE

De dames collectie van Lily-Balou werkt enkel met duurzame stoffen. Zo zal je organisch katoen, Tencel én EcoVero viscose terug vinden in de nieuwe collectie. EcoVero, say what? EcoVero is de duurzame versie van viscose. De productie wordt, in tegenstelling tot normale viscose, uitgevoerd op de meest milieuvriendelijke manier mogelijk. EcoVero wordt gemaakt van houtpulp uit natuurlijk gekweekte en hernieuwbare bossen die groeien in Europa. De pulp wordt geproduceerd in Oostenrijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een 'closed-loop' productieproces. De chemicaliën die gebruikt worden om het hout op te lossen tot pulp worden steeds opnieuw gebruikt. Daarnaast gebeurt het bleken van de pulp 100% chloorvrij en is er vergeleken met de productie van gewone viscose sprake van 50% minder uitstoot en wordt slechts de helft van de hoeveelheid water en energie gebruikt. De kleurvastheid van EcoVero is uitmuntend van kwaliteit. Hierdoor gaat de kleding van Lily-Balou heel lang mee en is daarmee extra duurzaam. 

Lily-Balou Dames Kleding Collectie

De nieuwe collectie van Lily-Balou vind je hier. Of kom de collectie gerust eens bekijken in de winkel te Aalst! Ik ben alvast enthousiast om er je alles over te vertellen ;-) 

‏‎‏‎‏‎ ‏‏‎ groetjes,
‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ Charlien

Leave a comment

All comments are moderated before being published