Welkom bij Retro Verso! Mijn naam is Charlien en ik vertel je graag hoe deze winkel vol vrolijke en kleurrijke kleding tot stand is gekomen.

Meteen nadat ik mijn bachelordiploma Modetechnologie had behaald, kriebelde het om mijn eigen retro kledinglijn te beginnen. Ik kon de vloerkleden zelf maken, maar helaas was er geen budget voor een fysieke winkel. Deze online winkel is opgericht in 2013.

De uitgangspunten zijn zeker kwaliteit en exclusiviteit - er gaat tenslotte niets boven mensen rond te zien lopen in je zelf ontworpen, handgemaakte retro jurken. Daarnaast zijn er maximaal 10 stuks per model gemaakt.

Er was niet veel budget voor adverteren, maar ik kon het aantal verzoeken - vooral maatwerk - niet meer bijhouden. Helaas is handmatig werk helemaal niet schaalbaar en al snel stond ik voor een echt dilemma; productie uitbesteden of overstappen. Zo besloot ik op zoek te gaan naar retromerken die ik via mijn webshop ging verkopen.

Gelukkig kon ik op dat moment gebruik maken van een paskamer en wat uitstalruimte in de schoenenwinkel van mijn ouders, zodat mijn klanten kleding konden passen. Retro Verso, de shop-in-shop was geboren. Enige tijd later leek het een goede keuze om het pand geheel aan Retro Verso over te laten.

In augustus 2017 opende de fysieke winkel, volledig in de sixties-stijl, bovenop de webwinkel.

Retro Verso verkoopt nu merken die jullie allemaal kennen: 4 Funky Flavours, Collectif, Cristofoli, Froy & Dind, King Louie, Le Pep, Mademoiselle YéYé, Margot, Nemonic, Sugarhill, Who's That Girl, ...

Tot op de dag van vandaag doe ik alles zelf: het runnen van de fysieke winkel, de webshop, inkoop, boekhouding en vooral voor mij: zetten een glimlach op de gezichten van mensen

Veel winkelplezier!

Groeten,
Charlien